Köszöntő

Tisztelettel köszöntöm a kedves Látogatót a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola honlapján.

A Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Dunaszerdahelyen, kihelyezett tagozatként 2011-ben nyitotta meg kapuit szociális munka szakkal. A 2018/19-es akadémiai évtől kezdődően pszichológia szakkal gyarapodik képzési kínálatunk.

Hogy a kedves Olvasó közelebbről megismerhesse intézményünk lelkületét, álljon itt az első évbe lépő hallgatók eskü-szövege:

„Mi, a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola elsőéves hallgatói, ünnepélyesen megígérjük, hogy igyekszünk becsületesen teljesíteni mindennemű kötelességünket. Úgy viselkedünk, hogy mindig és minden körülmények között terjeszteni fogjuk Alma materünk, a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola jó hírét.

Hisszük, hogy ő, mint jó anya, a lehető legjobb módon felkészít bennünket küldetésünkre, mind az akadémiai közösség, mind pedig az egész társadalom javára.

Mindennapjainkban a keresztény humanizmus és a keresztény etika alapelvei szerint, valamint a Hippokratészi eskü irányelvei alapján védjük az életet, annak kezdetétől, egészen a természetes halálig. Védelmezzük társadalmunk kitaszítottjait, a betegeket és a gyengéket, illetve az élet- és munkakörnyezetet. Ugyancsak elősegítjük az emberi jogok érvényesülését.”

Jó böngészést kívánok!

Dr. Herdics György, PhD. habil., rendkívüli egyetemi tanár

igazgató